dinsdag, 18. juli 2006 - 9:30

Alle Swalmenaren van St Cecillia weer thuis

Swalmen

De 20 Swalmenaren van harmonie St. Cecillia, die wegens de voedselvergiftiging in een Duits ziekenhuis waren opgenomen, zijn maandagavond om 23.30 uur in Swalmen gearriveerd. Daar werden ze met hun begeleiders opgevangen in het gemeentehuis. De terugreis is voorspoedig verlopen, zo meldt voorlichter Jan Alers.

Het is nog niet bekend wat de precieze oorzaak is van de voedselvergiftiging. Er wordt vanuit gegaan dat een aardappelsalade de boosdoener is, maar de uitslagen van de kweekjes, die de Duitse Gezondheidsdienst heeft uitgezet, zijn bij de gemeente Swalmen in ieder geval nog niet bekend, aldus Alers.

Maandagochtend om 2.30 uur kwamen twee bussen met het muziekgezelschap St Cecillia terug in Swalmen, na een weekend te hebben doorgebracht in het Duitse Beieren. Daar hebben ze waarschijnlijk een salmonellavergiftiging opgelopen, na het eten van een aardappelsalade. Omdat veel leden van de harmonie ziekteverschijnselen vertoonden op de terugreis, werd er bij het sportcentrum aan de Peelveldlaan een crisiscentrum ingericht voor de eerste medische opvang.

Een eerste evaluatie heeft aangetoond dat de (medische) opvang perfect is verlopen, zo meldt de zegsman van de gemeente Swalmen.
Provincie:
Tag(s):