dinsdag, 28. november 2006 - 17:23

Almere blijft op 100% groene stroom draaien

Almere

Almere heeft besloten ook voor 2006 en 2007 voor de totale elektriciteitsbehoefte van de gemeente 100 procent groene stroom in de kopen. Dit sluit aan bij de ambitie van de gemeente bij te dragen aan duurzame energieopwekking.
Dit heeft de gemeente dinsdag bekendgemaakt.

De gemeente Almere gaat met de leverancier van de stroom voor de gemeente, het Nutsbedrijf Regio Eindhoven (NRE) en de Huisvuilcentrale Noord Holland contracten afsluiten om de totale stroombehoefte van dit jaar en volgend jaar te leveren als groene stroom opgewekt uit biomassa.

Jaarlijks heeft de gemeente zo’n 14 miljoen kWh stroom nodig voor de gemeentelijke gebouwen, de straatverlichting, verkeerslichten, pompputten en rioolgemalen. De aankoop kost de gemeente per jaar € 12.250 meer dan alleen het gebruik van grijze stroom. Dit bedrag is nog geen 1 % van de totale stroomkosten van de gemeente Almere van ca 1,4 miljoen per jaar. In 2004 en 2005 heeft de gemeente ook 100 procent groene stroom afgenomen.

Almere heeft in haar MilieuPlan 2003-2007 opgenomen dat Almere wil bijdragen aan de ambitie van de provincie Flevoland op het gebied van duurzame energieopwekking. Daarbij is als doel gesteld om 25% van de huishoudens in Almere van duurzame energie te voorzien. Op 1 juli 2004 heeft de gemeenteraad ingestemd met het voorstel tot de uitvoering van haar Klimaatbeleid om bij te dragen aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen, onder meer door het gebruik van duurzame energiebronnen te laten toenemen.
Provincie:
Tag(s):