donderdag, 15. juni 2006 - 17:29

Almere krijgt eigen 'Rembrandttoren'

Almere

De gemeente Almere en Eurocommerce Projectontwikkeling hebben op donderdag, de slotdag van de Provada (de Nederlandse vastgoedbeurs in Amsterdam), de overeenkomst voor bouwplanontwikkeling ondertekend voor de ontwikkeling van de grootste kantorenstrip in Almere, gelegen in het centrum naast het NS-station.

De wervingsnaam van deze omvangrijke kantoorontwikkeling is "L'Hermitage". Het betreft een kantorenvolume van maar liefst 88.000 m² vloeroppervlak kantoorruimte, te verdelen over drie indrukwekkende kantoorgebouwen.

Kenmerkend aan de ontwikkeling is dat het vloeroppervlak van ieder gebouw afzonderlijk meer dan 1.000 m² per bouwlaag is, waarbij sprake is van meerdere entrees en stijgpunten. Dit betekent dat zowel grote organisaties ´Corporates´ alsook kleinere huurders op efficiënte wijze in de gebouwen kunnen worden ondergebracht.

Het World Trade Center verkrijgt zijn eigen positie binnen de ontwikkeling ten behoeve van de levering van services aan zowel Nederlandse als buitenlandse ondernemingen.
Voor de ontwikkeling van "L'Hermitage" zijn de allerbeste architecten van Nederland geselecteerd. Dam & Partners zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het eerste complex.

ZZDP Architecten dragen zorg voor de vormgeving van de gebouwen op het middenterrein. De Architekten Cie heeft het ontwerp voor het oostelijke kavel gecreëerd. Zowel de gemeente als de supervisor van de kantorenstrip "L'Hermitage" zijn jubelend over het resultaat. Een nieuwe generatie kantoren die te boek gaat onder een instant skyline.

Dit betekent volgens de ontwerpers dat ieder complex op zich meerdere ´gezichten´ heeft, waardoor de uitstraling van het geheel nog meer indruk maakt, voor zover dit nog nodig is. Het hoogste gebouw meet 120 meter, waarmee de Rembrandttoren in Amsterdam in hoogte wordt geëvenaard.

Volgens de gemeente Almere en Eurocommerce is dit geen doel op zich geweest, maar bieden alle voordelen van Almere-Centraal ruim voldoende aantrekkingskracht om de capaciteit te realiseren. Met de start van de bouw wordt binnen negen maanden begonnen. Het project zal binnen vijf jaar gerealiseerd zijn.

Zowel de gemeente Almere als Eurocommerce zijn zeer verheugd met deze belangwekkende ontwikkeling, die een belangrijke impuls vormt voor de kantorenmarkt en daarmee aan de werkgelegenheid. Het betekent dat in Almere niet alleen het wonen en winkelen sterk op de kaart worden gezet, maar dat ook werken in Almere een belangrijke factor wordt.

De huidige opnamecapaciteit van de Almeerse markt is circa 36.000 m² op jaarbasis. De verwachting is dat dit volume de komende jaren zal stijgen.
Provincie:
Tag(s):