vrijdag, 20. oktober 2006 - 15:46

Almere schort onderhandelingen met Rijk op

Almere

De gemeente Almere heeft de onderhandelingen met de rijksoverheid over de groei van de stad stopgezet. De gemeenteraad heeft donderdag de motie over het kabinetsbesluit over de ontsluiting van Almere met algemene stemmen aangenomen. Het college voert de motie uit, zegt wethouder Duijvestein in zijn reactie op de motie.

De Almeerse raad wil pas weer over groei praten als er vanuit Den Haag een adequaat besluit komt over een robuuste ontsluiting. Het Kabinet en de Tweede Kamer zijn op de hoogte gebracht van het standpunt van de raad.

Vorige week besloot het kabinet de files op te lossen door de A6, A10 en A1 te verbreden, maar over de aanpak van A9 is nog geen definitief besluit genomen. De bestuurders van de Noordvleugel zijn het onderling eens: de volledige Stroomlijnvariant biedt de beste mogelijkheden om de bereikbaarheidsproblemen in de regio op te lossen.

Door nu te kiezen voor extra onderzoek, worden de fileproblemen niet opgelost. De raad maakt zo kenbaar dat de 60.000 woningen van de baan zijn als er geen zicht is op flinke verbetering in de ontsluiting van Almere.
Provincie:
Tag(s):