zondag, 11. juni 2006 - 19:05

Alonso domineert en wint in Engeland

Wereldkampioen Fernando Alonso behaalde vandaag eenvoudig zijn vijfde overwinning van het seizoen tijdens de Grand Prix van Silverstone. Alonso leidde de wedstrijd van start tot finish en gaf Renault daarmee hun eerste overwinning op Silverstone als Formule 1 constructeur. De Spanjaard eindigde ruim 13 seconden voor op Michael Schumacher en heeft nu een voorsprong van 23 punten in het wereldkampioenschap over Schumacher. Kimi Raikkonen eindigde de race als derde voor Mclaren.

De race startte met Alonso op kop vanaf pole position met Raikkonen en Schumacher achter hem. Achter in het veld raakte Scott Speed de Toyota van Ralf Schumacher die een slechte start meemaakte. Ralf Schumacher probeerde de Toro Rosso van Speed te ontwijken maar werd hard geraakt door de Williams van Mark Webber. Beide wagens raakte zwaar beschadigd en moesten opgeven. Vanwege alle brokstukken moest de safetey-car op de baan komen. Scott Speed moest na zijn aanvaring ook de strijd staken vanwege de schade aan zijn voorvleugel. Na twee ronden achter de safetey-car werd de race herstart waarbij Raikkonen bijna de achterkant van Alonso raakte die het veld erg dicht op elkaar hield.

Raikkonen probeerde Alonso nog in te halen maar moest toch zijn meerdere erkennen in de snellere Renault van de huidig wereldkampioen waardoor Michael Schumacher dichterbij kon komen. Schumacher probeerde daarna Raikkonen te passeren in de Abbey chicane maar werd geblokt door de McLaren. Tot aan de eerste pitstops bleef de rangorde hetzelfde. Alonso breidde zijn voorsprong uit tot 5 seconden en Raikkonen vlak voor de Ferrari van Schumacher.

Jenson Button die op Silverstone zijn thuisrace reed kwam niet verder dan de negende ronde nadat hij zijn motor opblies. Button had al zeven plaatsen goedgemaakt na de start na een zeer teleurstellende kwalificatie.

Alonso liet nogmaals eens zien hoe superieur hij momenteel is tijdens de races en vergrootte zijn voorsprong naar ruim elf seconden en hield deze vast tot aan de finish vlag en behaalde hiermee zijn dertiende overwinning in zijn carrière. Achter hem finishte Schumacher die dankzij een briljante tweede pitstop voor Raikkonen de baan op kwam. Raikkonen had het in de laatste ronden nog moeilijk met een aanstormende Fisichella die probeerde Renault een dubbelpodium te geven, maar kon uiteindelijk toch nog voor hem blijven.

Massa finishte vijfde, na een onopvallende race en Montoya als zesde met een beschadigde McLaren. BMW Sauber eindigde met Heidfeld en Villeneuve op de zevende en achtste plek.

Na het uitvallen van Jenson Button konden de vele Britse fans alleen nog maar David Coulthard aanmoedigen die helaas niet verder kwam dan de 12e plek.
Categorie:
Tag(s):