vrijdag, 4. augustus 2006 - 21:44

Alonso krijgt tijdstraf na incident met Doornbos

Wereldkampioen Fernando Alonso is door de stewards van de Grand Prix van Hongarije bestraft voor zijn acties in de tweede vrije training van vandaag. De Renault-coureur voelde zich opgehouden door Red Bull Racing-testcoureur Robert Doornbos en gaf op het rechte stuk een slinger aan zijn stuur om zo vlak langs de Nederlander langs te razen.

Bovendien werd Doornbos aan het einde van het rechte stuk getrakteerd op een brake-test. Als straf krijgt Alonso morgen twee seconden opgeteld bij zijn kwalificatietijd.

Het zijn twee seconden geworden, omdat de Spanjaard volgens de stewards twee overtredingen beging. Als eerst werd hij gestraft voor roekeloos, onnodig gevaarlijk rijgedrag. Daarnaast haalde hij Doornbos onder een gele vlag-situatie in en dat mag ook niet.

Dit alles betekent dat de leider in de stand om de wereldtitel op een circuit waar het heel moeilijk inhalen is ver van achteren zal moeten beginnen. Alonso verdedigt in Hongarije een voorsprong van 11 punten op Ferrari-coureur Michael Schumacher. Een nulscore van de Spanjaard en winst voor de Duitser zou ervoor zorgen dat de overige vijf Grands Prix ontzettend spannend zullen worden.
Categorie:
Tag(s):