zaterdag, 30. september 2006 - 9:32

Alonso op pole, Doornbos tiende

Fernando Alonso vertrekt morgen vanaf pole position. Hij was gedurende de gehele kwalificatie de sterkste man op de baan. De Spanjaard krijgt bij de start van de race rugdekking van teamgenoot Giancarlo Fisichella, hij werd tweede.

Voor Michael Schumacher verliep de kwalificatie iets minder soepel dan vooraf werd gedacht. Met moeite wist hij de eerste twee sessies te overleven. Uiteindelijk kwam hij niet verder dan een zesde plek. Rubens Barrichello, Jenson Button en Kimi Raikkonen maken de top zes compleet.

Robert Doornbos gaf vanochtend duidelijk een visitekaartje af aan de teambazen. Hij mocht als enige Red Bull-coureur meestrijden in het laatste deel van de kwalificatie. David Coulhard strandde voortijdig. De Rotterdammer vertrekt morgen vanaf plaats tien.

Christijan Albers kon het weekend, na al het goede nieuws rond zijn team en carrière, helaas niet bekronen met een goede positie op de grid. Wél wist hij teamgenoot Tiago Monteiro voor te blijven. De Spyker MF1-rijders vertrekken morgen vanaf de negentiende en twintigste plek.
Categorie:
Tag(s):