zondag, 22. oktober 2006 - 21:12

Alonso wereldkampioen, Massa wint in Brazilië

Fernando Alonso heeft voor de tweede keer het wereldkampioenschap Formule 1 gewonnen door op een tweede plaats te finishen. Felipe Massa won de race in zijn thuisland op zeer dominante wijze, Fernando Alonso finishte tweede en werd hierdoor voor de tweede keer wereldkampioen, Jenson Button eindigde zijn seizoen op een derde positie.

De race begon goed tijdens de eerste bochten, tijdens de vierde bocht ging het echter mis voor het team van Williams. Nico Rosberg reed achterop de wagen van teamgenoot Mark Webber waardoor het gehele Williams team uitgeschakeld was. Webber kon de pits halen zonder achtervleugel, Rosberg kwam een eind richting de pits zonder voorvleugel maar crashte erg hard in de bandenstapels na de laatste bocht van het circuit.

De safety car kwam de baan op zodat de brokstukken van de wagen van Rosberg opgeruimd konden worden. Toen de safety car wegging en de herstart plaats kon vinden bleek het Toyota team het volgende slachtoffer. Zowel Jarno Trulli als Ralf Schumacher kwamen tegelijkertijd binnen vanwege eenzelfde probleem.

Michael Schumacher kende een goede opmars en had na zijn start enkele plekken gewonnen. Enkele ronden na de herstart kwam ook David Coulthard de pits binnen, zijn race en seizoen waren hiermee ook ten einde. Schumacher was inmiddels aan de staart van Fisichella aangekomen en probeerde de Italiaan in te halen aan het einde van het rechte stuk bij start/finish.

Dit lukte Schumacher buitenom, maar Fisichella raakte met zijn voorvleugel net de linker achterband van de Duitser. Hierdoor kreeg Schumacher een lekke achterband en moest hij rustig richting de pits rijden om zijn band te laten vervangen. Hiermee was het laatste sprankje hoop voor Schumacher om zijn achtste titel te kunnen behalen definitief verdwenen.

Vlak voor het einde van de race brak de achterwielophanging van Nick Heidfeld zijn BMW waardoor ook hij de race uitcrashte.

Michael Schumacher eindigt zijn laatste race buiten het podium op de vierde positie. Kimi Raikkonen op de vijfde en Giancarlo Fisichella de zesde. De twee laatste plekken die punten krijgen werden bezet door Rubens Barrichello op de zevende en Pedro de la Rosa op de achtste positie.

Takuma Sato reed voor Super Aguri ook een erg sterke race. De Japanner reed zijn wagen tot een tiende positie, een zeer goede prestatie waarmee hij voor Robert Doornbos en Christijan Albers eindigde. Doornbos finishte als twaalfde en Albers als veertiende.

Renault is tevens kampioen geworden bij de constructeurs.
Categorie:
Tag(s):