maandag, 23. oktober 2006 - 14:42

Amerikaanse Legerorder van $ 15 miljoen voor TenCate

Almelo

SNCT, een van de belangrijkste leveranciers van brandwerende kleding voor het Amerikaanse leger, heeft TenCate Protective Fabrics USA een grote order gegund voor brandwerende weefsels met camouflage print. De bestelde materialen, op basis van aramidevezels, worden voorzien van het nieuwe UCP, Universal Camouflage Pattern. De order met een omvang van $ 15 miljoen wordt naar verwachting grotendeels uitgeleverd in het eerste kwartaal van 2007.

TenCate Protective Fabrics USA heeft een leidende rol op de militaire markt voor brandwerende weefsels met camouflage print in de Verenigde Staten. SNCT gebruikt de TenCate-materialen om kleding te fabriceren voor defensiepersoneel in gevechtsvoertuigen, vliegtuigen en andere risicovolle omgevingen.

TenCate heeft recent een tweede generatie UCP weefsel ontwikkeld met de naam GEN 2. Dit materiaal is comfortabeler dan de militaire standaard. Het biedt meer comfort, zonder compromissen te hoeven sluiten met betrekking tot de brandwerendheid en andere functionele eigenschappen.

TenCate Protective Fabrics bezit het patent op de technologie voor het bedrukken van brandwerende aramideweefsels.
Provincie:
Tag(s):