maandag, 4. september 2006 - 13:14

Amersfoortse hennepconvenant ondertekend

Amersfoort

Maandag 4 september hebben gemeente, politie, brandweer, openbaar ministerie, woningcorporaties, ENECO NetBeheer en de Belastingdienst het Amersfoortse hennepconvenant ondertekend Hiermee werd het officiële startsein van de Amersfoortse aanpak tegen hennepteelt gegeven. Vanaf 4 september tot 18 september kunnen inwoners met een hennepkwekerij zichzelf bij de politie melden. Als ze dat in deze periode doen, wordt de plantage ontruimd, maar volgen geen harde sancties. Als men echter na 18 september gepakt worden, volgt de harde aanpak.

Amersfoort kampt met illegale hennep(thuis)teelt. In de afgelopen drie jaar zijn er in totaal 284 hennepplantages in Amersfoort opgerold. In 2006 heeft de politie tot nu toe 48 keer een hennepkwekerij kunnen opsporen en ontmantelen.

Alle betrokken partners hebben in het Amersfoortse hennepconvenant afspraken gemaakt zodat door een combinatie van strafrechtelijke, bestuursrechtelijke en civielrechtelijke maatregelen het kweken van hennep niet loont. Doel van de nieuwe, gezamenlijke hennepaanpak is het ontmoedigen van het telen van hennep, het opsporen en ontmantelen van hennepplantages en het blootleggen en aanpakken van de achterliggende criminaliteit.
Provincie:
Tag(s):