woensdag, 13. september 2006 - 8:43

Amsterdam Airport Schiphol beste Europese luchthaven

Amsterdam

Amsterdam Airport Schiphol is uitgeroepen tot beste luchthaven van Europa door het toonaangevende Britse blad voor zakenreizigers, Business Traveller. Het is voor de drieëntwintigste keer sinds 1980 dat de luchthaven Schiphol deze belangrijke prijs in ontvangst mocht nemen.

Londen Heathrow en de luchthaven van Munchen eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats. De "Best Airport in Europe" award werd in Londen door Edwin Eugene "Buzz"
Aldrin, Jr. uitgereikt aan Jacques Hoendervangers, Director Aviation Marketing van Amsterdam Airport Schiphol

De heer Aldrin is een Amerikaanse astronaut en de tweede man die voet zette op de maan. Samen met Neil Armstrong en Michael Collins vloog Aldrin met de Apollo 11-missie naar de maan.

"We zijn erg trots dat onze luchthaven zo gewaardeerd wordt door de Engelse zakenreiziger. Waar de Brit nog steeds British Airways waardeert en dit jaar beloont met zes prijzen blijven wij erin slagen om van de Britse luchthavens te winnen" aldus Jacques Hoedervangers bij de ontvangst van de prijs in Londen.

Het zakenblad Business Traveller heeft een oplage van 50.000 en was het eerste blad dat eind jaren zeventig zijn lezers vroeg om de beste luchthaven en de beste luchtvaartmaatschappij aan te wijzen.

Het Verenigd Koninkrijk is een belangrijke markt voor Schiphol. Amsterdam Airport Schiphol verwerkte in 2005 7.4 miljoen passagiers en biedt vandaag de dag 150 dagelijkse vluchten aan tussen Schiphol en 29 bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk. Veel Britse zakenreizigers maken bovendien gebruik van Privium, het service programma van de luchthaven, dat frequente reizigers een snelle en veilige grenspassage biedt door middel van irisherkenning.
Provincie:
Tag(s):