zondag, 28. mei 2006 - 13:06

Amsterdammer in been geschoten na ruzie

Schagen

Bij een schietincident in Schagen in zondagochtend rond 04.45 uur een 21-jarige Amsterdammer door zijn been geschoten. Een andere man raakte door een klap gewond aan zijn hoofd. De politie heeft drie aanhoudingen verricht en heeft het vuurwapen in beslag genomen.

Het incident was een gevolg van een ruzie tussen meerdere personen bij een geparkeerde auto op de Loet, waarbij enkele schoten zijn gelost. Hierbij is de man uit Amsterdam door zijn been geschoten. Hij werd behandeld in het ziekenhuis te Alkmaar en werd daarna vervoerd naar het politiebureau waar hij is opgesloten. Een 25-jarige man uit Hoorn is tijdens de ruzie op zijn hoofd geslagen. Hij is geopereerd en verblijft onder arrest in het ziekenhuis. De derde verdachte betreft een 26-jarige man uit Hoorn. Hij is in verzekering gesteld in het politiebureau te Den Helder. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Bij het onderzoek ter plaatse werd de politie gehinderd door het vaak dronken publiek. Er werd assistentie verleend door agenten uit de regio. Een 23-jarige man uit Alkmaar werd aangehouden omdat hij door de afzetting wilde dringen. Hierbij werd hij door een politiehond in zijn buik en hand gebeten. Hij liep geen ernstig letsel op. Hij werd in de loop van de ochtend, na verhoor, heengezonden. Een 25-jarige man uit Alkmaar werd aangehouden omdat hij een steen gooide in de richting van een agent. Ook hij werd in de loop van de ochtend met een proces-verbaal op zak heengezonden.
Provincie:
Tag(s):