woensdag, 8. maart 2006 - 18:02

Amsterdamse oplichter aangehouden

Weert

De politie heeft afgelopen zaterdag een 25-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van drie oplichtingszaken die in mei 2005 en januari 2006 werden gepleegd. Hij zou destijds een 85-jarige vrouwen uit Weert en één uit Baexem en een 86-jarige vrouw uit Reuver voor duizenden euro’s hebben opgelicht. De man gaf zich telkens uit als medewerker van een bank.

De verdachte was iedere keer keurig gekleed en vertelde dat er problemen waren met het bankpasje van de slachtoffers. Er zou een nieuw pasje klaarliggen bij de bank dat hij wel even voor ze zou ophalen. Met een smoes wist hij ook de pincode te ontfutselen. De slachtoffers kwamen er later achter dat er geld van hun bankrekening was afgehaald. Mogelijk zijn er nog meerdere slachtoffers die zich nog niet bij de politie hebben gemeld omdat ze er bijvoorbeeld niet zijn ingetrapt.

De man werd zaterdag in Amsterdam gearresteerd omdat hij nog openstaande boetes moest betalen. Vervolgens bleek dat hij nog werd gezocht voor de oplichtingszaken in Midden- Limburg. Hij is overgebracht naar Weert. Daar bekende de man de drie eerder genoemde zaken. Hiervoor moet hij zich voor de rechter verantwoorden. De politie onderzoekt nog of hij in aanmerking komt voor andere oplichtingszaken.

Nadat hij in vrijheid is gesteld, werd hij weer ingesloten in verband met een straf van in totaal 312 dagen die hij nog moest uit zitten. Daarnaast moest hij nog boetes van meerdere duizenden euro’s betalen.
Provincie:
Tag(s):