vrijdag, 24. november 2006 - 15:24

Angela Schijf en Victor Reinier "Flikken" het

Maastricht

Vrijdag is in het stadhuis van Maastricht het officiële contract getekend voor dertien afleveringen van Flikken Maastricht. De deelnemende partijen zijn - naast de TROS en producent Eyeworks – de gemeente Maastricht, het Ministerie van Binnenlandse Zaken, de VVV Maastricht en de Politieregio Limburg Zuid.

Tijdens de bijeenkomst werd bekendgemaakt dat Angela Schijf naast Victor Reinier een hoofdrol zal spelen. Samen vormen zij in de serie een rechercheteam bij de politie van Maastricht

De TROS heeft voor Maastricht gekozen omdat het een historische en tegelijk moderne stad is met een uitgesproken eigen karakter, die wel bekend is met de problematiek van grote steden, maar waar het leven toch nog als gemoedelijk gekarakteriseerd kan worden.

Voor de gemeente Maastricht en de VVV betekent deelname aan de serie een stevige ondersteuning van de stadspromotie. Naar verwachting zullen per aflevering zo’n 4 miljoen kijkers kunnen genieten van herkenbare en mooie plekken in de stad.

Het stadsbestuur verwacht Maastricht via Flikken uitgebreid in de etalage te kunnen zetten op de sterke marketingpunten: winkelstad, Bourgondische stad, universiteitsstad, Europese stad en creatieve-productiestad. De ervaringen van de stad Gent, die de hoofdrol speelde in de Belgische Flikken, hebben geleerd dat de stad een succesvolle spin-off kan verwachten in de vorm van meer bezoekers en meer overnachtingen.

Zo wordt de jaarlijkse ‘Flikkendag’ in Gent momenteel bezocht door meer dan 100-duizend bezoekers en is het aantal Nederlandse overnachtingen in de stad gestegen met 30%, sinds de serie via de Tros wordt uitgezonden. Maastricht verwacht zich via Flikken ook te kunnen profileren als interessante filmlocatie.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Politieregio Limburg Zuid verwachten van hun betrokkenheid een imagoversterking voor het lokale en landelijke politiekorps. Met de producent is afgesproken dat thema’s als huiselijk geweld, agressie tegen de politie en het functioneren van buurtagenten in de serie aan de orde zullen komen. Verder hoopt het korps op eenzelfde bijwerking als in Gent, waar de populariteit van de politie als werkgever sterk is gestegen.

Flikken Maastricht is een coproductie van TROS, Eyeworks, MMG Eyeworks en de VRT. De positionering van Maastricht als hoofddecor van de serie kost een bedrag van maximaal €250.000,-. Dit bedrag wordt bijeen gebracht door het Ministerie van BZK, Politieregio Zuid Limburg en de VVV Maastricht.

De opnames starten in maart 2007, de serie wordt uitgezonden via de TROS op Nederland 1 op primetime in het seizoen 2007-2008.
Provincie:
Tag(s):