vrijdag, 17. maart 2006 - 20:55

Angst voor kinderlokker

Tilburg

Enkele weken geleden werd politie en de directie van basisschool de Boemerang op de hoogte gebracht dat een leerling die op weg naar school lastig gevallen was door een nog onbekende man. Het meisje zou zijn benaderd zijn door een automobilist die had gevraagd of ze bij hem in de auto wilde stappen. Het kind is hier niet op ingegaan maar heeft thuis wel melding gemaakt van het voorval.

De ouders van de leerlingen van deze basisschool evenals omliggende scholen werden vervolgens, via een schoolnieuwsbrief, over dit incident geïnformeerd.

De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld. Meer toezicht in de wijk en alert reageren op meldingen hebben nog geen concrete feiten opgeleverd. De politie behandelt alle tips die binnenkomen naar aanleiding van de uitgezette brieven en flyers zeer serieus. In de flyers worden ouders opgeroepen om het voorval met de kinderen te bespreken en wordt een signalement van een kale man die in een groene auto zou rijden vermeld.

Tot op heden zijn er echter geen nieuwe concrete feiten bekend geworden. Wel is het zo dat kinderen alert reageren op mogelijke verdachte voertuigen in omgeving.
Provincie:
Tag(s):