donderdag, 13. april 2006 - 18:07

Anky van Grunsven gaat voor 80 %

Amsterdam

Over 6 dagen, op donderdag 20 april, gaat in Amsterdam de 47ste editie van Jumping Amsterdam van start. Dit jaar gaat alle aandacht uit naar de FEI Word Cup Dressage Final die voor het eerst in Amsterdam wordt gehouden. Anky van Grunsven liet weten dat zij met Keltec Salinero voor een 80% score op de Grand Prix gaat.

Dankzij de tomeloze inzet van wethouder Hester Maij voor het naar Nederland halen van de FEI Word Cup Dressage Final, en het extra budget wat de RAI daardoor kreeg, is het gelukt om dit evenement van wereldformaat naar Amsterdam te halen. De RAI verwacht 55.000 bezoekers waarbij het zwaartepunt op de dressuur finale op zaterdag zal liggen en in de Europahal van het complex, de laatste stoel zal zijn uitverkocht.

Anky van Grunsven: ‘Ik vind het altijd een moeilijke hal om in te rijden, de Europahal. Het is erg rumoerig is en dat leidt mijn paard af. Ondanks dat ik een wereldrecord heb gereden zijn er altijd dingen die ik wil verbeteren. Tijdens de wedstrijd in Den Bosch klopte alles, en was Salinero erg ontspannen. Een 90% score acht ik wel mogelijk, maar nog niet in Amsterdam. Een 80 % score op de Grand Prix moet wel te doen zijn. Die 90 % bewaar ik voor Hong Kong.

Collega ruiter Laurens van Lieren stelt zich geen doelen van mensen die hij achter zich wil laten in het klassement. ‘ Mijn doel is hetzelfde- of een hoger niveau als in Den Bosch. Het gevoel hebben dat je er niets voor hoeft te doen. Dat gevoel wil ik graag weer hebben.’

Tijdens het vierdaagse paardensport evenement is er voor iedere tak van de sport wel iets te beleven. Van het mennen van een vierspan tot het pony springen en alles wat daar tussen in zit. Op vrijdag zijn er diverse cursussen en instructies die gevolgd kunnen worden en op zaterdag is er een heuse Amsterdamse avond met muziek en optredens. Meer info op de website van Jumping Amsterdam.
Provincie:
Tag(s):