zaterdag, 22. april 2006 - 17:23

Anky wint 8ste wereld titel

Amsterdam

Zaterdagmiddag heeft Anky van Grunsven, in een geheel uitverkochte Amsterdam RAI, met overmacht voor de 8ste keer in haar carrière de FEI World Cup Dressage gewonnen. De tweevoudig olympisch kampioene wist met Keltec Salinero een top score van 87.450 neer te zetten in een prefecte kür op muziek.

De spanning steeg ten top toen de Duitse Isabell Werth een score 81.150 op de klok zette. De Sweedse Jan Brink kon hier net niet aan toppen met 79.325. Het jonkie onder het gezelschap Laurens van Lieren hoorde zijn ergste nachtmerrie uitkomen toen iemand aan het begin van zijn kür een dienblad met flesjes liet vallen. Zijn paard Hexagon’s Ollright schrok hier van en sprong pardoes in galop. Maar doordat duidelijk de invloed van buitenaf het gevolg van de schrikreactie van het paard was, werd dit de combinatie niet aangerekend.
Uiteindelijk werd hij zevende in het deelnemers veld van wereldklasse. Een top prestatie van de volgende generatie van Nederlandse top dressuur ruiters.

Het publiek was muisstil tijdens de Kür van Anky van Grunven die als laatste deelneemster in de piste kwam. In de afgeladen Europahal, waar geen stoeltje onbezet was kon je een speld horen vallen terwijl Anky Salinero door de ring liet dansen.

Koning Beatrix genoot zichtbaar van de prachtige dressuur kunsten. Zij klapte dan ook uitbundig voor Anky die de prachtige World Cup trots in ontvangst nam.
Provincie:
Tag(s):