woensdag, 6. september 2006 - 16:52

Ansichtkaarten nieuw relatiegeschenk Sneek

Sneek

De gemeente Sneek heeft een nieuwe relatiegeschenk in de vorm van een mapje met acht kaarten.
Er zijn 10.000 mapjes gedrukt, waarvan 500 als collectorsitem in een speciale uitvoering. Deze zijn voorzien van het 550jaar stadsrechtenlogo en worden op 9 september uitgereikt aan de deelnemers van de Stadsreünie. De overige 9500 mapjes dragen het logo van de gemeente Sneek. De eerste exemplaren hiervan worden eveneens uitgereikt op 9 september, maar dan aan bezoekers van het stadhuis op Open Monumentendag.

Het nieuwe relatiegeschenk is vervaardigd ter gelegenheid van het feit dat Sneek 550 jaar geleden zijn eigen wetboek vaststelde. De mapjes bevatten acht kaarten. Ze laten beelden zien van het Sneek van nu, met als inzetjes foto’s of illustraties van vroeger.

Elke kaart verbeeldt een ander thema. Zo wordt de verzorgingsfunctie van de gemeente voor de Zuidwesthoek geïllustreerd aan de hand van een foto van de moderne entree van het Antonius ziekenhuis in combinatie met een blik op een ziekenzaal uit het eerste kwart van de twintigste eeuw. De andere thema’s zijn Lankhorst – industrie, Waterpoort en stadhuis – monumenten, historie en cultuur, Oosterdijk – winkels en handel, Selfhelp – volkshuisvesting, Sneekweek en Hardzeildag – sport en recreatie.

Het nieuwe relatiegeschenk van de gemeente Sneek is ontworpen door Judith de Vet van studio vet! uit Oosterlittens. De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Simon Bleeker uit Sneek en komen uit de collecties van het Fries Scheepvaart Museum en het eigen archief van de gemeente. Het drukwerk is verzorgd door Van der Eems uit Easterein. Voor de mapjes met kaarten is door het gemeentebestuur een krediet van € 10.000,-- beschikbaar gesteld. De gemeente denkt met dit relatiegeschenk enkele jaren vooruit te kunnen.
Provincie:
Tag(s):