maandag, 18. september 2006 - 15:00

Anti-agressietraining voor Zwolse horeca

Zwolle

Meer dan zestig medewerkers van de Zwolse horeca doen in het najaar van 2006 mee aan een anti-agressietraining. De cursus is onderdeel van het VOS-project (Veiligheid op Straat), waarin gemeente, politie en Koninklijke Horeca Nederland afdeling Zwolle intensief samenwerken.

Met het VOS-project wordt gewerkt aan de veiligheid tijdens de uitgaansavond in de Zwolse binnenstad. Bij het project gaat het om intensieve samenwerking tussen de partijen, met zichtbare maatregelen rond cameratoezicht, wapendetectie, portiers op straat, plaszuilen, en veilige straatverlichting. De samenwerking wordt bezegeld door het afsluiten van een horecaconvenant.

De trainingen vinden plaats van oktober tot en met december. DToen de horeca werd benaderd met de vraag om hieraan deel te nemen, kwamen in korte tijd tientallen aanmeldingen binnen van zowel het personeel als de portiers. Tijdens de training zijn ook VOS-medewerkers van de politie aanwezig, zodat ze nader kunnen kennismaken met het horecapersoneel, omdat samenwerking immers centraal staat.

Tijdens de trainingen komen bijvoorbeeld verschillende agressiesoorten, primaire reacties, het stellen van grenzen en het omgaan met spanning en communicatie aan de orde. Dat gebeurt door middel van praktijkoefeningen, rollenspellen en discussies.

Enkele jaren geleden werden ook al dergelijke trainingen gegeven. Ook die leidden toen tot positieve reacties bij de deelnemers.
Provincie:
Tag(s):