donderdag, 16. november 2006 - 12:19

ANWB schrapt 52 banen

Den Haag

De ANWB gaat de callcenters van de Wegenwacht en de Alarmcentrale samenvoegen. Het aantal callcenters wordt teruggebracht van drie naar twee. Hierdoor gaan er 52 van de
in totaal 350 banen verloren, verdeeld over de locaties Den Haag, Badhoevedorp en Assen. Dit heeft de ANWB donderdag bekendgemaakt.

De vestiging in Badhoevedorp gaat sluiten. De samenvoeging biedt de ANWB de mogelijkheid om pieken in het werkaanbod van zowel de hulpverlening in Nederland als ook voor het buitenland beter op te vangen. De samenvoeging zal per 1 januari 2008 zijn beslag krijgen.

Het samengaan van de callcenters moet een bijdrage leveren aan een grotere efficiency en kostenbeheersing van de ANWB zonder dat de dienstverlening aan leden en klanten wordt aangetast. Het plan is onderdeel van de reorganisatie die de hoofddirectie van de ANWB in september van 2005 aankondigde.

De samenvoeging biedt naast efficiëntere invulling van de 24-uurs service nieuwe mogelijkheden om de kwaliteit van de dienstverlening op een hoger plan te brengen. Zo kan beter worden ingespeeld op nieuwe technologie ten behoeve van de communicatie met leden en klanten in binnen- en buitenland.

De samenvoeging heeft geen gevolgen voor de ANWB-steunpunten.
Provincie:
Tag(s):