dinsdag, 24. oktober 2006 - 12:18

ANWB tapt accuservice uit ander vaatje

Den Haag

De eerder door de ANWB aangekondigde proef met Wegenwacht Accuservice wordt in aangepaste vorm uitgevoerd. Dit na intensief overleg met de vakbonden over de voorwaarden. De ANWB heeft besloten deze activiteit niet uit te besteden. Wel worden gespecialiseerde accumedewerkers aangesteld met een aangepast pakket van arbeidsvoorwaarden.

Gespecialiseerde medewerkers zullen bij startproblemen de accu’s voortaan testen, onderhouden en zonodig vervangen waarbij de oude en of kapotte accu op milieuverantwoorde wijze wordt afgevoerd en verwerkt. Vijftien auto’s, bemand met voor dit werk speciaal opgeleide monteurs en voorzien van speciale apparatuur en accu’s, zullen vanaf begin november circa een jaar lang in Noord-Holland en het gebied rondom Amsterdam en Amersfoort worden ingezet.

De mobiele accuservice wordt aangestuurd door de eigen planningcentrale van de Wegenwacht. Aan de telefoon wordt door de callcentermedewerker op accu gerichte vragen gesteld. Na een diagnose wordt de meest geschikte hulpverlener naar het pechgeval gestuurd.

Accu- en starthulp beslaat 15 tot 20 procent van de 1,3 miljoen pechhulpverleningen per jaar. Voor de technisch hoog opgeleide mensen van de Wegenwacht is starthulp relatief eenvoudig werk. De Wegenwacht wil dit deel van het werk laten uitvoeren door gespecialiseerde accuservicemedewerkers om een besparing op de operationele kosten is te realiseren. Dat biedt de ruimte om te investeren in opleiding en apparatuur van de wegenwachten, zodat zij kunnen blijven excelleren in ingewikkelder reparaties waarbij negen van de tien pechgevallen met de eigen auto verder kan.
Categorie:
Tag(s):