maandag, 18. september 2006 - 17:57

Apeldoorn krijgt OV-prijs voor ‘Stadsbus Plus’

Apeldoorn

De gemeente Apeldoorn en vervoersbedrijf BBA Veluwe
ontvangen woensdag 20 september uit handen van Milieudefensie en reizigersorganisatie ROVER de OV-Tournee prijs 2006. Zij ontvangen de prijs vanwege het initiatief buskaartjes aan te bieden voor één euro in combinatie met het overzichtelijke OV-netwerk.

De gemeente Apeldoorn en BBA Veluwe zijn de drijvende krachten zijn achter het zogeheten eurokaartje waarmee busreizigers voor een euro een retourtje met overstap kunnen kopen. Aansluitend daarop is er een voordelige maandkaart verkrijgbaar voor frequente reizigers.

Ook is het busnet zeer overzichtelijk georganiseerd: bussen rijden frequent en tijden sluiten goed op elkaar aan. Dit geheel is een enorme kwaliteitsimpuls en wordt door reizigers als zeer prettig ervaren.

De OV tournee prijs wordt uitgereikt tijdens de Week van de Vooruitgang die plaatsvindt van 16 tot en met 22 september. Tijdens deze week worden op initiatief van Milieudefensie en reizigersorganisatie ROVER een aantal goede OV initiatieven in het zonnetje gezet. Een jury, onder leiding van voorzitter André Testa koos zeven prijswinnaars uit een groslijst van 33 OV-initiatieven van gemeenten, provincies en vervoersmaatschappijen. Tijdens de Week van de Vooruitgang vindt elke dag een prijsuitreiking plaats.

De prijs wordt uitgereikt aan boord van een historische bus die vanaf het gemeentehuis in Apeldoorn een rondrit door de stad maakt.
Provincie:
Tag(s):