vrijdag, 28. april 2006 - 10:12

Archief Eemland brengt DVD uit over W-O II

Amersfoort

Op 5 mei gaat de DVD ‘Stadsbeeld in beweging 2’ in theater De Lieve Vrouw in première. In deze film komt het oude Amersfoort op het grote doek opnieuw tot leven. De nadruk ligt deze keer op de oorlogsjaren waarvan de beelden onder andere afkomstig zijn van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Ook bijzondere filmbeelden uit privé-archieven worden met deze film voor het eerst openbaar.

U ziet onder andere de evacuatie in 1940, ijspret aan de Rubensstraat en bij het Belgenmonument, Seyss Inquart op bezoek in Amersfoort, de beulen van Kamp Amersfoort, bevrijdingsfeesten en natuurlijk marcherende soldaten. Regie en samenstelling van de DVD waren in handen van Chris Morelisse, Huib de Ru en Rob Smulders. Voor de productie tekende Smulders AV. De DVD is een uitgave van Archief Eemland.

De film wordt in het weekend van 5 tot 7 mei en op verder op donderdag 11, 18 en 25 mei vertoond in theater De Lieve Vrouw. De DVD is te koop bij de Algemene Boekhandel, boekhandel Veenendaal, Stadsinformatiecentrum De Obervant, de VVV en Museum Flehite
Provincie:
Tag(s):