zaterdag, 28. oktober 2006 - 16:13

Arrestant breekt enkel van agent

Dordrecht

Donderdagmiddag is bij de aanhouding van een man in Dordrecht een agent gewond geraakt. De diender brak bij een worsteling met de arrestant zijn enkel, zo meldt de politie.

De politie kreeg een melding dat er een man door het lint ging in een supermarkt aan de M.H. Trompweg. Aanleiding zou een conflict in de relationele sfeer zijn. Agenten gingen ter plaatse maar troffen de man niet meer aan. Hij werd kort daarna aangehouden in dezelfde straat op verdenking van openbare dronkenschap en verstoring van de openbare orde. De man was vermoedelijk onder invloed van alcohol en mogelijk in combinatie met drugs. Toen de agenten de man wilden aanhouden verzette hij zich hevig. Hierbij uitte hij diverse bedreigingen richting de agenten. Ook schopte en sloeg hij om zich heen.

Na een worsteling in het gras wist de politie de man onder controle te krijgen. Een van de agenten kreeg hierbij een trap tegen zijn enkel. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat de enkel van de agent was gebroken, waardoor hij enige weken uit de roulatie is.

De agent heeft aangifte gedaan tegen de verdachte. De 54-jarige is ingesloten.
Provincie:
Tag(s):