dinsdag, 31. januari 2006 - 20:00

Arrestatieteam houdt verdachten overvallen aan

Tilburg

Maandagavond heeft een arrestatieteam in Tilburg vier verdachten aangehouden in verband met twee recent gepleegde overvallen in respectievelijk Tilburg en Berkel-Enschot. Het gaat om Tilburgers van 20, 20, 22 en 30 jaar. Ook zijn vijf huiszoekingen verricht, hierbij zijn diverse goederen in beslag genomen.

In één van de woningen werd een grote hoeveelheid softdrugs aangetroffen. Hiervoor werden drie bewoners, een 54-jarige man, een 16-jarige jongen en een 22-jarige vrouw aangehouden. In een ander pand werd een hennepkwekerij ontmanteld. De aanhoudingen van gisteravond volgen na twee recent gepleegde overvallen.

Op dinsdag 10 januari werd omstreeks 23.30 uur een 33-jarige man in zijn woning aan de Buurmalsenlaan overvallen. Circa vijf of zes overvallers drongen de woning via de achterzijde binnen. Op dat moment was een echtpaar op visite. De bewoner werd bedreigd met een vuurwapen en op zijn hoofd geslagen en geïntimideerd. De daders maakten een geldbedrag en sieraden buit.

Op zondag 29 januari jl. werden omstreeks 21.00 uur de bewoners van een pand aan de Tobias Asserlaan in Berkel-Enschot overvallen. De overvallers, vermoedelijk vier personen, kwamen via de achteringang de woning binnen, bedreigden de bewoners, een 55-jarige man en zijn 58-jarige vrouw met een mes en knevelden hen. De overvallers doorzochten de woning en gingen er onder andere met een geldbedrag, sieraden en een laptop vandoor. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):