dinsdag, 19. september 2006 - 16:46

Arrestatieteam licht verdachte schietpartij van bed

Amsterdam

Een arrestatieteam heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 39-jarige man gearresteerd in een woning in Amsterdam-Oost. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij in april in de Baffinstraat. Op het moment dat hij werd ingerekend was de verdachte in het bezit van een vuurwapen.

Woensdagmiddag 2 april arresteerde de politie twee mannen op verdenking van betrokkenheid bij een schietpartij in een horecagelegenheid op de hoek Baffinstraat / Balboastraat. Eén van hen was gewond aan zijn been. De ander was gevlucht maar kon enkele straten verder worden ingerekend.

Er werd een vuurwapen in beslag genomen en een hoeveelheid vermoedelijk verdovende middelen aangetroffen. De gewonde man werd na medische behandeling in een ziekenhuis ingesloten. Rond half zes werden er schoten gelost in een koffiehuis op de hoek Baffinstraat / Balboastraat. Hierbij raakte een 36 jarige man gewond aan zijn been. Vervolgens vluchtte een aantal mannen de zaak uit.

Op de James Cookstraat kwam het opnieuw tot een schotenwisseling. Hierbij raakte niemand gewond. Agenten arresteerden in de omgeving van het Surinameplein één van de voortvluchtigen op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij. Deze 26-jarige verdachte had een hoeveelheid op verdovende middelen gelijkende waar op zak.

Het slachtoffer dat in het pand werd aangetroffen is in een ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld. Ook hij werd ingerekend, omdat in de horecagelegenheid een vuurwapen en vermoedelijk drugs werden aangetroffen.

De recherche van district West zet het onderzoek in deze zaak voort, onder leiding van een officier van justitie van het parket Amsterdam.
Provincie:
Tag(s):