zaterdag, 9. september 2006 - 20:11

Arsenal stelt weer teleur, Chelsea en Pompey winnen

Arsenal heeft zaterdagmiddag opnieuw pijnlijk puntverlies geleden. In het eigen Emirates Stadium kwam de ploeg van de Franse trainer Wenger niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Middlesbrough. De gasten kwamen zelfs na twintig minuten spelen op voorsprong via Morrison. Halverwege de tweede helft bepaalde Henry uit een penalty de eindstand. De Nederlander George Boateng kreeg na 64 minuten zijn tweede gele kaart en dus rood.

Chelsea boekte tegen Charlton Athletic de derde overwinning van het seizoen. Al na zes minuten was het Drogba die de score voor de 'Blues' opende: 1-0. Tien minuten na de pauze maakte Hasselbaink (tegen zijn oude club) de gelijkmaker. Erg lang konden de gasten niet genieten van dat doelpunt. In de 63ste minuut kopte de Portugees Carvalho uit een corner de 2-1 binnen. Chelsea had ook nog een derde doelpunt kunnen maken, maar de cadeau gegeven pingel werd gemist door Lampard.

Newcastle United ging in eigen huis met 2-1 onderuit tegen Fulham. Lange tijd leek het duel in een puntendeling te eindigen, maar vlak voor tijd maakte Bocanegra het winnende doelpunt voor de ploeg uit Londen.

Portsmouth blijft goed presteren. Het bij elkaar gekochte elftal had aan één doelpunt (vlak na rust) genoeg om Wigan Athletic over de knie te leggen. Mwaruwari mocht zich de 'matchwinner' noemen.

Watford ging zaterdag in de laatste minuten ten onder tegen Bolton Wanderers. In het Reebok Stadium schoot Speed vanaf de penaltystip zijn ploeg naar de 1-0 overwinning.

Sheffield United en Blackburn Rovers hielden elkaar op 0-0. André Ooijer speelde de volle negentig minuten mee.