dinsdag, 26. september 2006 - 23:36

Arsenal verslaat Porto, HSV verslikt zich

De rentree van Thierry Henry gaf zijn ploeg Arsenal vleugels. The Gunners zegevierden in eigen huis met 2-0 van FC Porto. De ploeg van manager Arséne Wenger heeft zodoende in poule F zes punten uit twee wedstrijden.

Henry zette Arsenal, waar Robin van Persie in de basis begon, in de 38-ste minuut op een 1-0 voorsprong. De Wit-Rus Hleb verdubbelde de score drie minuten na rust. FC Porto wacht door het verlies nog steeds op de eerste zege in dit Champions League seizoen.

Hamburger SV heeft wederom niet weten te winnen in de Champions League. Het uitduel tegen CSKA Moskou ging met 1-0 verloren. HSV met Nigel de Jong en Joris Mathijsen in de basis wist geen potten te breken in de wedstrijd tegen de Russen, die in de 59-ste minuut op voorsprong kwamen via een doelpunt van Dudu. De CSKA-speler kopte de bal schitterend achter doelman Wachter.

Hamburger SV wist geen raad met de achterstand. De ploeg kon de gehele wedstrijd geen echte kans creeren tegen de Russen. Aan de malaise van HSV kwam geen einde. De net ingevallen Benjamin Lauth kreeg voor een vermeende elleboogstoot een rode kaart van de Nederlandse arbiter Jan Wegereef. Het Champions League avontuur lijkt met de tweede nederlaag op rij gedaan voor HSV. De ploeg is geen schim meer van de ploeg die vorig jaar in de Bundesliga lof oogste met haar goede spel. Het vertrek van bepalende spelers als Daniel Van Buyten en Khalid Boulahrouz lijkt HSV de das om te doen.