vrijdag, 10. februari 2006 - 15:08

Artis steunt neushoorns

Amsterdam

Zaterdag 18 februari a.s. start Artis met een Neushoorncampagne. Het voortbestaan van de neushoorn wordt namelijk ernstig bedreigd. Artis levert met de campagne een bijdrage aan de bewustwording van deze crisissituatie en zamelt geld in voor projecten voor bescherming van de neushoorn in Azië en Afrika.

In de voorjaarsvakantie worden op drie middagen (zaterdag 18, woensdag 22 en zaterdag 25 februari) leuke kinderactiviteiten georganiseerd, zoals het maken van neushoornmaskers, buttons en placemats. Er is een levensgroot model van een zwarte neushoorn te bewonderen en een tentoonstelling geeft informatie over de geschiedenis van neushoorns in Artis. Alle activiteiten vinden plaats in het gorillahuis, in samenwerking met Artis Ateliers en het Wereld Natuur Fonds.

In het wild zijn vier van de resterende vijf soorten neushoorns ‘bedreigd’ tot ‘zeer bedreigd’. Van de Javaanse neushoorn zijn zelfs nog maar tientallen dieren in leven. Stropers jagen op neushoorns, vooral vanwege de vermeende medicinale geneeskracht van de hoorns. Een andere bedreiging is het versnipperen of zelfs verdwijnen van hun natuurlijke leefgebieden.

De Neushoorncampagne loopt tot september en speelt dit jaar een belangrijke rol in Europese dierentuinen die zijn aangesloten bij de EAZA (European Association of Zoos and Aquaria). De vorige campagne leverde € 300.000 op voor internationale projecten ter bescherming en behoud van schildpadden.
Provincie:
Tag(s):