maandag, 2. oktober 2006 - 9:56

Asbest gevonden bij geluidswal in Wijkpark Drumpt

Tiel

Vrijdag werd er asbest geconstateerd bij de oude geluidswal in Wijkpark Drumpt.Het gaat om stukjes asbest op het maaiveld. Maandagmorgen is een gespecialiseerd bedrijf begonnen met het opruimen van deze stukjes asbest. Het gebied is afgesloten door middel van hekken. De gemeente heeft de GGD verzocht advies te geven of er gezondheidsrisico’s zijn. Totdat dit advies er is, moet contact met de stukjes asbest voorkomen worden.


Het asbest is bij toeval ontdekt tijdens snoeiwerkzaamheden aan het schouwpad langs de watergang. Vrijdag heeft een milieuambtenaar van de gemeente geconstateerd dat het inderdaad om asbest gaat.

Aannemers- en sloopbedrijf De Ruiter uit Boven-Leeuwen heeft inmiddels opdracht gekregen om maandagmorgen het asbest te verwijderen. Het asbest wordt door middel van handpicking opgeruimd. De weersomstandigheden op maandag kunnen nog roet in het eten gooien: er wordt alleen opgeruimd als het droog is. Bij regen zijn de stukjes asbest slecht te zien.

De arbeiders, die het asbest verwijderen, dragen tijdens het werk adembeschermingsmiddelen en speciale kleding. Ook wordt tijdens de opruimwerkzaamheden het gebied afgezet met lint en waarschuwingsborden. Naast het opruimen inspecteert het bedrijf meteen de rest van de geluidswal op de aanwezigheid van asbest.

Alleen het gedeelte waar het asbest gevonden is wordt afgesloten, de rest van het wijkpark blijft gewoon toegankelijk.

De inwoners van Drumpt hebben vrijdagavond een brief ontvangen. Voor vragen kunnen bewoners vanaf maandag contact opnemen met Publieksvoorlichting van de gemeente Tiel, telefoon: (0344) 637 368.

Voor algemene informatie over asbest en gezondheidsrisico’s kunt u kijken op www.ggdrivierenland.nl. U kunt dan bij ‘zoeken’ het woord ‘asbest’ intypen en het bolletje ‘infobank’ aanvinken.
Provincie:
Tag(s):