zondag, 1. januari 2006 - 18:58

Asbest vrijgekomen bij grote brand winkelcentrum

Blerick

Een uitslaande brand heeft op nieuwjaarsdag een leegstaand winkelcentrum aan de Vossenerlaan in Blerick volledig verwoest. Bij de brand is asbest vrijgekomen. De brand is vermoedelijk aangestoken. De politie heeft twee personen aangehouden die als verdachten worden aangemerkt in de zaak.

Rond 05.50 uur kreeg de brandweer de melding binnen. Twee aangrenzende woningen zijn tijdelijk ontruimd. Met vier blusvoertuigen en een ladderwagen wist de brandweer het vuur te bedwingen en kon om 07.50 uur het ‘sein brandmeester’ worden gegeven. Het nablussen heeft uiteindelijk nog geduurd tot 11.00 uur. Bij de brand hebben zich geen persoonlijk ongelukken voorgedaan.

Door de vrijgekomen asbest is de omgeving van het pand afgezet. De gemeente heeft zondagochtend de direct omwonenden hierover geïnformeerd via een bewonersbrief. Totdat de asbest is opgeruimd blijft de straat en het plein afgesloten. Het gebouw zelf staat op instorten en wordt eveneens met bouwhekken afgezet.

Een bedrijf gespecialiseerd in asbestverwijdering is inmiddels begonnen met de schoonmaakwerkzaamheden. Deze zullen ook maandag nog plaatsvinden. De gemeente Venlo heeft de bewoners middels een brief op de hoogte gesteld.
Provincie:
Tag(s):