vrijdag, 26. mei 2006 - 9:22

Assen Beach!

Assen

Van 30 mei tot en met 5 juni ligt het Koopmansplein in Assen bedolven onder een zomers zandtapijt. Zo'n twintig vrachtwagenladingen met zand worden er leeggekieperd voor Assen Beach!, het tropische sportfestijn in de Asser binnenstad.

Bij Assen Beach! komen sport, fun en entertainment bij elkaar in één groot strandspektakel. Beachvolleybal neemt een belangrijke plaats, zo komt zaterdag 3 juni a.s. de dames- en herentop van het Nederlandse beach volleybal naar Assen om te strijden om de "Top Team Cup".

Ook spectaculair is het optreden van het Double Dutch Demo team, dat een wervelende demonstraties geeft van "touwtje"springen Amerikaanse stijl". Ze halen acrobatische toeren uit terwijl ze door elkaar heen tussen meerdere touwen door springen.

Verder is het Koopmansplein in de avonduren het theater van allerlei beach-activiteiten. Zo zullen er verschillende toernooien gaan plaats vinden, 30 mei het Sudosa Beach volleybal toernooi, 31 mei speelt de Koninklijke Landmacht een toernooi, 1 juni is er Beach Korfbal toernooi en 2 juni is er de Ambtenaren -Bedrijven Beach toernooi. Op zaterdag 3 juni is er voor de kinderen het team "Actie4Kids" aanwezig met diverse activiteiten.
Provincie:
Tag(s):