woensdag, 6. december 2006 - 20:01

Assen blaast oude traditie nieuw leven in

Assen

Wie wordt het sporttalent, de sportman/vrouw, de sportorganisatie en de sportploeg van het jaar? Zaterdag 23 december weten wij het. Deze dag wordt op het Koopmansplein het Sportjaar van de gemeente Assen afgesloten met een groot sportspektakel. Ook wordt tussen 16.00 en 17.00 uur een oude traditie nieuw leven ingeblazen; de Asser Sportverkiezing.

Alle Assenaren konden hun sporttalent, sportman/vrouw, sportorganisatie of sportploeg aanmelden voor de sportverkiezing. Een deskundige jury, bestaande uit Gerrit Piek, Robbert Willemsen (journalist Dagblad van het Noorden), Niels Dijkhuizen (journalist RTV Drenthe), Henk Zwaving (voorzitter Sportcommissie), Mariska van den Brink en Peter Schorer, heeft afgelopen dinsdag per categorie drie namen genomineerd. De volgende sporters, organisaties en ploegen zijn genomineerd:

Sporter
Renate Groenewold (schaatsen)
Robert Beute (triathlon)
Tea Middelbos (bowlen)

Sportploeg
MD Caps (tafeltennis)
G1 team Asser Boys (G-voetbal)
Esti Tichelaar/Bas Niezing (dansen)

Sporttalent
Lorenzo Buist (atb)
Robbert Andringa (volleybal)
Maurin Vochteloo (speedway)

Sportorganisatie
Euro Champ (WK Atletiek)
Wintertriathlon (NK Triathlon)
Asko (korfbal)

Daarnaast worden kinderen uit Assen, die een goede prestatie hebben geleverd op het gebied van hun sport, in het zonnetje gezet. Zij ontvangen een sportcertificaat, dat bedoeld is voor kinderen tot en met dertien jaar. Met het certificaat wil de gemeente sport bij jonge kinderen stimuleren en het belang ervan onderstrepen.
Provincie:
Tag(s):