dinsdag, 16. mei 2006 - 9:05

Astronaut voor 24 uur

Noordwijk

Na een grondige voorbereiding van drie maanden stappen op 21 mei om 13.00 uur zes leerlingen van het Northgo College ‘als astronaut’ voor 24 uur aan boord van twee modules van het International Space Station in Space Expo in Noordwijk. Zij zullen, ondersteund door hun klasgenoten, een volle dag gaan leven en werken als echte astronauten in de ruimte.

Space Expo en het Northgo College in Noordwijk organiseren inmiddels voor de tweede keer een 24 uurs missie. Doel is om de jeugd en het onderwijsveld enthousiast te maken voor wetenschap en techniek. Samen met de docenten Natuurkunde, Scheikunde, Biologie en Algemene Natuurwetenschappen van het Northgo-college in Noordwijk is een uniek vakoverschrijdend ruimtevaartproject gerealiseerd naar het voorbeeld van de organisatie van een echte ruimtevlucht.

Binnen dit kader hebben 37 deelnemende leerlingen de afgelopen maanden keihard gewerkt om de missie grondig voor te bereiden. Het is dan ook echt een ruimtevaartproject geworden voor en door de leerlingen zelf, wat uniek mag worden genoemd binnen het Voortgezet Onderwijs.

Zowel het Northgo College als Space Expo zijn een groot voorstander van deze vorm van onderwijs en zien daar dan ook een grote toekomst in, omdat de leerlingen zich zo optimaal kunnen ontplooien. Deze werkvorm sluit goed aan bij de individuele belangstelling en capaciteiten van de leerlingen en de inhoud van de lesstof.

De ruimtevaart heeft bewezen een motiverend kapstok onderwerp te zijn met een groot aantal invalshoeken die direct aansluiten op de leerstof van de diverse vakken. Met de inhoud en organisatie van de 24 uurs-missie slaat Space Expo een brug tussen het onderwijs en de ruimtevaart.
Provincie:
Tag(s):