donderdag, 26. januari 2006 - 21:32

Auke Vleerprijs naar Simon Glazenborg

Enschede

Tijdens het sportgala 2006 is roeier Simon Glazenborg vandaag uitgeroepen tot Sportman van het jaar 2005. Hij mocht de bijbehorende Auke Vleer prestatieprijs in ontvangst nemen van sportwethouder Joop Hassink. De Auke Vleer Aanmoedigingsprijs ging naar tennisser Justin Eleveld. De Sportwaarderingsprijs was voor de voetbalverenigingen c.v.v. Sparta Enschede en v.v. Rigtersbleek.

Het gemeentebestuur huldigde vanavond, tijdens het Sportgala, alle sporters uit Enschede die in 2005 een Nederlands kampioenschap of hoger hebben behaald.

Simon Glazenborg behaalde in september 2005 tijdens de Wereldkampioenschappen Roeien in Japan een 8e plaats in de heren Holland Acht. Een prestatie van wereldformaat. Naast deze prestatie behaalde hij ook een Nederlands kampioenschap in de heren Acht.

Justin Eleveld werd in 2005 als 12-jarige Nederlands Kampioen tennis indoor jongens tot 14 jaar en behaalde een 2e plaats in dezelfde leeftijdscategorie outdoor. In 2004 sloot hij het seizoen af met een Europese titel bij de landenteams tot 14 jaar. Een aanmoediging om door te stoten naar de absolute top is daarbij op zijn plaats.

Tijdens het FIFA WK voetbal tot 20 jaar zijn in het afgelopen jaar c.v.v. Sparta Enschede en v.v. Rigtersbleek voortreffelijke gastheren gebleken voor de ploegen die in Enschede waren gehuisvest. Op deze wijze gaven zij Enschede kleur en droegen zij Enschede op een positieve manier uit over de gehele wereld.
Zowel de organisatie als de voetballende landen spraken zich lovend uit over hun gastheerschap. Waarde­ring voor deze activiteiten is zeker op zijn plaats.

De keuze voor de voordracht van beide Auke Vleer-wisselbekers alsmede de sportwaarderingsprijs is op verzoek van de Raad van Advies voor de Sport gemaakt door de sportredactie van de plaatselijke pers in samenspraak met de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling.
Provincie:
Tag(s):