vrijdag, 27. januari 2006 - 20:15

Australië neemt koppositie over in trainingen A1GP

Was het gedurende de eerste vrije training nog dat het team van Indonesië verrassend de snelste tijd wist te noteren, in de tweede vrije training was het de eer aan Australië en Will Davison. Net als in de eerste sessie werd ook deze sessie overschaduwd door genoeg problemen op het stratencircuit van de Zuid-Afrikaanse stad Durban.

De sessie begon zoals de voorgaande vrije training was geëindigd; mistig en vochtig. De eerste minuten waren spectaculair, totdat Nelson Piquet Junior de bolide van Brazilië flink beschadigde toen hij de macht over het stuur verloor in de laatste bocht van het circuit. Toen de sessie werd vervolgd duurde het niet meer dan drie minuten voordat de sessie wederom tijdelijk stilgelegd werd. De Indische bolide van Armaan Ebrahim zorgde voor een blokkade op het rechte stuk. Naarmate de tijd versleet droogde de baan langzaam maar zeker op. Tot slot was het Neel Jani uit Zwitserland die de sessie vroegtijdig eindigde door te spinnen.

Voor drie teams betekende het vroegtijdig stoppen van de sessie en de vele rode vlaggen dat ze niet in actie wisten te komen. Onder die drie zit ook Jos Verstappen van Nederland, die in de eerste sessie nog een mooie vijfde tijd neer wist te zetten. Samen met Ananda Mikola van Indonesië, die in de eerste vrije training nog de snelste tijd wist te noteren, en Adam Khan van Pakistan stond de Limburger onderaan. Kampioenschapleider Frankrijk, met Alexandre Premat die dit weekend in de bolide rijdt, had in de eerste sessie al problemen, maar ook deze sessie viel hem niet goed. Na zes ronden is hij op een zeventiende plaats te vinden.

De uitslag van de tweede vrije training:
1. Will Davison - Australië
2. Alvaro Parente - Portugal
3. Tomas Enge - Tsjechië
4. M. Busnelli - Italië
5. Timo Scheider - Duitsland
6. Philip Giebler - Amerika
7. Ralph Firman - Ierland
8. Sean Mcintosh - Canada
9. Basil Shaaban - Libanon
10. Tengyi Jiang - China
11. Robbie Kerr - Engeland
12. Neel Jani - Zwitserland
13. Stephen Simpson – Zuid-Afrika
14. Alex Yoong - Maleisië
15. David Martinez - Mexico
16. Mathias Lauda - Oostenrijk
17. Alexandre Premat - Frankrijk
18. Nelson Piquet Jr - Brazilië
19. Matt Halliday - Nieuw Zeeland
20. Armaan Ebrahim - India

21. Ananda Mikola - Indonesië
22. Jos Verstappen - Nederland
23. Adam Khan - Pakistan
Categorie:
Tag(s):