dinsdag, 20. juni 2006 - 9:03

Auto-emblemen in trek bij jeugdige dieven

Nijmegen

Maandagmorgen rond 02:15 uur kreeg de politie een melding dat een persoon was aangehouden door een bewoner van de Curacaoweg in Nijmegen. De bewoner had alarm geslagen nadat hij wat geluiden had gehoord buiten op straat en twee personen aan een auto zag rommelen.

Toen de agenten arriveerden op de Curacaoweg stond de bewoner al te wachten met in zijn bijzijn een jongeman die hij zojuist na een achtervolging op de Groesbeekseweg in de kraag had gegrepen.

De bewoner verklaarde direct dat hij nog een jongen had weg zien rennen nadat hij ze vanuit zijn slaapkamerraam had aangesproken.

De 14-jarige jongen liet bij navraag over wat hij bij de auto deed een schroevendraaier zien. Daarmee zou hij samen met zijn broer auto-emblemen van auto’s hebben afgehaald. Vervolgens vroeg de agent waar zijn broer dan wel was. Dat kon hij op dat moment niet zeggen maar hij gaf wel het mobiele telefoonnummer van zijn broer.

De agent kreeg prompt na de eerste poging de broer aan de lijn en vroeg hem dringend naar de Curacaoweg te komen om zich te melden. Na enkele minuten kwam inderdaad de tweede dader, 14 jaar jong, zich melden.

De jongens verklaarden al vrij snel dat ze meerdere emblemen van geparkeerde auto’s hadden gestolen. De agenten waren natuurlijk benieuwd waar die emblemen dan wel waren. Die lagen thuis. In de voortuin bij deze woning troffen de agenten een rode schoudertas met daarin 6 auto-emblemen.

Verder zaten er in de tas nog een ijzerzaagje en een soort kniptang. Bij controle in de buurt troffen agenten meerdere auto’s op zonder embleem aan.

De jongens zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
Provincie:
Tag(s):