dinsdag, 27. juni 2006 - 8:22

Auto in de sloot, bestuurder gevlucht

Tiel

Zondagavond rond 19.40 uur kreeg de politie een melding dat er naast de Rijksweg A15, ter hoogte van Geldermalsen, een auto in de sloot lag, maar dat daar niemand meer in zat.
De politie ging op onderzoek uit en trof terplaatse een vrouw aan met een half jaar oude baby aan die bij een gestopte automobilist in de auto was gestapt.

De bestuurder van de auto die in de sloot lag, was in geen velden of wegen te bekennen. Andere getuigen van het ongeval wisten te vertellen dat er gezegd was ‘dat de politie niet gewaarschuwd zou mogen worden’.

De vrouw, die kennelijk in de auto had gezeten, vertelde dat haar vriend naar zijn broer was. Deze woonde in de buurt en hij zou wel weer snel terugkomen.

Toen de politie bezig was met het horen van getuigen kwam er een man aan, die naar de toestand van zijn schoonzus informeerde. Hij vertelde de politie dat hij de bestuurder van de auto was geweest. Een getuige verklaarde stellig dat dit zeker niet het geval was, waarop de man toe gaf dat hij niet in de auto had gereden.

Intussen was de politie naar een adres in Tiel gegaan waar de feitelijke bestuurder zou kunnen zijn. De bewoonster verklaarde dat de gezochte man niet in haar woning was en gaf toestemming voor controle in haar woning.

Op een slaapkamer troffen ze daar een 37-jarige man uit Tiel aan die verklaarde de bestuurder van de auto te zijn.

De politie rook dat de man gedronken, waarop hij werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht.
Bij een ademanalyse blies de man 510 Ug/l. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Omdat hij in het verleden ook al eens was betrapt op het rijden onder invloed werd zijn rijbewijs eveneens ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):