zondag, 30. juli 2006 - 15:12

Auto over de kop; Inzittenden aangehouden

Elst

Een 27-jarige man uit Leerdam en een 23-jarige vrouw uit Elst zijn zaterdagochtend vroeg door de politie aangehouden nadat ze met hun auto op de A325 bij Elst over de kop waren geslagen. De twee bleken na de aanrijding te zijn weggelopen en werden even later in Huissen aangetroffen. De vrouw uit Elst bleek gewond en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

In de auto werden door de politie een tiental XTC-tabletten aangetroffen. Uit onderzoek bleek later dat de bestuurder, bij het nemen van afrit naar Elst, de macht over het stuur was verloren waarna de wagen over de kop ging. Beide inzittenden hadden op eigen gelegenheid uit de auto weten te komen.

De man had tegenover de politie verklaard dat hij had gereden. Hij wordt er ook van verdacht onder invloed van alcohol te hebben gereden. Bovendien had hij een ontzegging van de rijbevoegdheid. De man moest een bloedproef ondergaan.

De aangetroffen XTC tabletten zijn in beslag genomen. De vrouw, die overigens niet ernstig gewond bleek, kon niets strafbaars verweten worden en is later in vrijheid gesteld. Ook de Leerdammer werd na verhoor op vrije voeten gesteld.
Provincie:
Tag(s):