zaterdag, 25. februari 2006 - 19:10

Auto over de kop op afsluitdijk

Afsluitdijk

Zaterdagmiddag omstreeks 16.30 heeft plaatsgevonden een ongeval tussen een personenwagen en een personenwagen met aanhanger op de afsluitdijk. Beide auto’s reden in de richting van Noord Holland.

De personenwagen met aanhanger was behoorlijk afgeladen (zowel de auto als de aanhanger). Door een nog onbekende oorzaak kwamen beide voertuigen met elkaar in botsing. Hierbij sloeg de personenwagen over de kop en kwam op de vluchtstrook terecht, tegen het hoger gelegen fietspad.

De aanhanger van de andere personenwagen werd van de auto afgerukt en tegen de vangrail compleet gesmeten, alle lading kwam hierdoor verspreid op het wegdek terecht. De auto die de aanhanger voorttrok kwam enkele tientallen meters verderop met de achter kant op het hoger gelegen fietspad terecht.

Een hond raakte gewond, de dierenambulance heeft zich over hem ontfermt. De viervoeter zat in de afgeladen auto met aanhanger. Voor zover bekend is één inzittende van één van de voertuigen voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft terplaatse het verkeer via de linkerrijstrook geleid. De brandweer van Witmarsum werd gealarmeerd, maar deze hoefde verder niet in actie te komen.
Provincie:
Tag(s):