maandag, 31. juli 2006 - 17:00

Auto was aanleiding voor moord Duits echtpaar

Musselkanaal

Het onderzoek naar de dood van het Duitse echtpaar uit Lathen (Duitsland), dat op dinsdag 4 juli werd gevonden nabij het kanaal Veendam-Mussel in Musselkanaal is bijna afgerond. De aangehouden verdachten, een 15-jarig meisje uit Musselkanaal, een 24-jarige man uit Musselkanaal en een 17-jarige jongen uit Ter Apel hebben inmiddels bekend dat zij betrokken zijn geweest bij de moord op de 73-jarige en 71-jarige slachtoffers.

De beide mannelijke verdachten geven toe het echtpaar met een paal te hebben geslagen, waardoor zij ernstig hoofdletsel opliepen en tengevolge daarvan stierven.

De beide slachtoffers werden op dinsdagavond 4 juli liggend langs het kanaal gevonden. Direct na de vondst werd een rechercheteam gevormd ,dat een uitgebreid sporenonderzoek startte en een buurtonderzoek hielden.

Op grond van alle onderzoeksresultaten kon de politie op woensdag 12 juli de twee verdachten uit Musselkanaal in Ter Apelkanaal aanhouden. Al snel bleek dat de derde verdachte, de 17-jarige jongen uit Ter Apel, in een auto op weg was naar Polen. Nadat de Duitse politie was geïnformeerd werd de auto in de nabijheid van Oldenburg gesignaleerd en kon ook deze verdachte worden aangehouden en ingesloten.

De 24-jarige man uit Musselkanaal en het 15-jarige meisje bekenden al snel betrokken te zijn bij de dood van het echtpaar. De 17-jarige jongen werd door de Duitse justitie overgeleverd aan Nederland. Ook hij werd gehoord over zijn aandeel in het misdrijf. Alledrie verklaarden zij aanwezig te zijn geweest bij het misdrijf. De beide mannelijke verdachten beraamden de roof op de slachtoffers. Zij wilden de auto van het echtpaar meenemen om deze te verkopen nadat zij er een tijdje mee hadden kunnen rondrijden. Ook het meisje was bij de voorbereiding aanwezig.
De 17-jarige en 24-jarige verdachte haalden twee bermpalen uit de grond en sloegen de slachtoffers daarmee enkele malen op het hoofd.

Nadat de verdachten met de auto van de slachtoffers waren gaan toeren, werd deze vervolgens in het Mansholtplantsoen in Ter Apel geparkeerd met de bedoeling deze later te verkopen.
De drie verdachten wordt betrokkenheid bij moord en medeplichtigheid aan moord ten laste gelegd. Zij worden nog steeds door het rechercheteam gehoord.

De Raadkamer van de rechtbank heeft besloten dat de 15-jarige verdachte nog voor 30 dagen in gevangenhouding blijft. Het voorarrest van de 24-jarige verdachte is met 90 dagen verlengd. De 17-jarige verdachte wordt woensdag aan de Raadkamer voorgeleid.
Provincie:
Tag(s):