maandag, 13. november 2006 - 14:00

Auto’s en motoren betrokken bij aanrijdingen

Westerhaar

Maandagmorgen rond 07.15 uur vonden op de N36 ter hoogte van Westerhaar-Vriezenveense Wijk twee aanrijdingen plaats. Daarbij waren vier personenauto's en twee motoren betrokken. Een slachtoffer werd naar een ziekenhuis vervoerd. De ravage was groot.

Een 43-jarige automobilist uit Sibculo reed op de invoegstrook van de N36 in de richting van Almelo. Aan het einde van de invoegstrook was hij genoodzaakt te stoppen in verband met de drukte van het verkeer op de N36.
Achter de man uit Sibculo reed een 43-jarige motorrijder uit Westerhaar-Vriezenveense Wijk, die te laat opmerkte dat de auto voor hem stopte. De man botste met zijn motor achter op de auto, waardoor aan beide voertuigen schade ontstond. De motorrijder zette, in afwachting van de komst van de politie, zijn motor uiterst rechts van de invoegstrook.
Een 53-jarige motorrijder uit Westerhaar-Vriezenveense Wijk was getuige van bovenstaande aanrijding en stopte om te helpen en zette zijn motor achter de andere motor.
Even later kwam over de invoegstrook een 43-jarige automobilist uit Bergentheim aanrijden, die niet in de gaten had dat er een aanrijding had plaatsgevonden. Hij schrok en botste tegen de geparkeerd staande motor. Deze viel door de aanrijding tegen de andere geparkeerde motor aan. Beide motoren raakten total-loss. De auto van de man uit Bergentheim liep ook schade op.

Op de hoofdrijbaan van de N36 raakte een 23-jarige automobilist uit Zevenhuizen betrokken bij een aanrijding. De bestuurder reed in de richting van Almelo. Voor hem reed een onbekend gebleven bestuurder van een bedrijfsbus. De man in de bedrijfsbus was vermoedelijk afgeleid door het ongeval op de invoegstrook en ging zachter rijden, waardoor de automobilist uit Zevenhuizen plotseling moest remmen. Een achter hem rijdende 28-jarige automobilist uit Hardenberg had dit te laat in de gaten en kon niet meer uitwijken. Een kop-staart aanrijding was het gevolg waarbij een 49-jarige passagiere uit Hardenberg gewond raakte. Zij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
Provincie:
Tag(s):