zaterdag, 25. maart 2006 - 15:48

Autodief rijdt in op Verkeerspolitie

Hoogeveen

Een 34-jarige inwoner van Heerenveen is donderdag 23 maart om 20.15uur op de rijksweg A28 in Hoogeveen met een gestolen auto ingereden op een medewerker van de Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten. De man is samen met zijn 32-jarige passagiere uit Schoonebeek aangehouden en ingesloten in het politiebureau in Hoogeveen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor poging tot doodslag, weigeren van de ademanalyse, rijden tijdens ontzegging van rijbevoegdheid en diefstal van een personenauto. Hij stond bekend als veelpleger met 92 antecedenten.

Twee medewerkers van de Verkeerspolitie, unit Assen, zagen de man slingerend rijden op de A28. Bij navraag bleek het voertuig waarin hij reed als gestolen stond gesignaleerd. De bestuurder negeerde diverse stoptekens en reed zich in Echten klem tussen een landbouwvoertuig en een stilstaande personenauto. De agenten zetten hun auto zodanig er naast dat de man niet meer weg kon rijden en stapten uit om de verdachte aan te houden. Het lukte de man toch om weg te rijden en reed in op één van de agenten.

De andere agent was weer in de surveillanceauto gestapt en reed de auto van de verdachte aan Hij voorkam hiermee dat zijn collega werd aangereden. Deze had uit voorzorg zijn pistool getrokken, maar hoefde het niet te gebruiken door de actie van zijn collega. Beide verdachten konden worden aangehouden omdat de auto nu echt klem stond tussen de geparkeerde voertuigen.
Provincie:
Tag(s):