donderdag, 7. december 2006 - 13:14

Autodief veroorzaakt ernstig verkeersongeval

Raamsdonk

Een autodief veroorzaakte in de nacht van dinsdag op woensdag een ernstig verkeersongeval op de Schansweg in Raamsdonk. Agenten zagen de auto omstreeks 01.25 uur door Oosterhout rijden en via de meldkamer kregen de agenten het bericht dat het om een gestolen auto ging.

Agenten gaven de man een stopteken maar hij weigerde te stoppen. Hij nam zulke grote risico’s dat de agenten besloten om op grote afstand te blijven en het overige verkeer niet in gevaar te brengen. Op de Schansweg in Raamsdonk verloor de verdachte vermoedelijk de macht over het stuur en botste tegen de gevel van een woonhuis.

Agenten, die nog steeds op zoek waren naar de gestolen auto, troffen de brokstukken brandend op de Schansweg aan. De verdachte was er op dat moment al vandoor gegaan.

Enige tijd later zagen ze op de Bergenstraat een man mank lopen met een bebloed gezicht. Het bleek de bewuste automobilist te zijn en hij werd om die reden meteen gearresteerd. De agenten brachten hem over naar het ziekenhuis en na medische behandeling is hij ingesloten in het politiebureau.

Het gaat om een 33-jarige inwoner van Rotterdam. Hij had overigens geen rijbewijs en nog 27 dagen gevangenisstraf openstaan.
Provincie:
Tag(s):