donderdag, 24. augustus 2006 - 23:19

Autokrakers aangehouden, aangevers gezocht

Enschede

Maandagmorgen 21 augustus jl. omstreeks 04.40 uur werd er ingebroken in een auto aan de Margaretha Roozenboomlaan in de Enschedese wijk ‘t Zwerink. De eigenaresse hoorde lawaai en zag twee mannen bij haar auto en riep iets naar hen. De twee renden daarop weg, maar reden even later op een bromfiets weer voorbij. De vrouw gaf de signalementen van de twee en de bromfiets door en een onderzoek naar de twee werd gestart. De ruit van de auto van de meldster was vernield en naast de auto werd een tas aangetroffen met daarin o.a. een autoradio.

Nog dezelfde nacht kon de politie een 19 jarige Enschedese jongen aanhouden die ook in de Enschedese wijk Helmerhoek veel belangstelling had getoond voor geparkeerde auto’s. Zijn signalement kwam overeen met dat wat door de meldster aan de Margaretha Roozenboomlaan had doorgegeven. De jongeman werd in verzekering gesteld en ondertussen reeds bij justitie voorgeleid.
Een tweede 19 jarige Enschedese jongen werd woensdag 23 augustus in de loop van de dag aangehouden. Ook hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Uit het onderzoek is gebleken dat de twee in ieder geval verantwoordelijk zijn voor acht autokraken in de wijken ’t Zwerink en de Helmerhoek. Bij de politie bestaat het vermoeden dat zij meerdere autokraken in deze beide wijken hebben gepleegd.
Omdat van niet alle reeds bekende kraken aangifte is gedaan, verzoekt de politie om mensen die denken ook onder de gedupeerden te vallen, alsnog aangifte te komen doen of zich in ieder geval te melden. Dit kan op het afdelingsbureau Enschede-West van de politie Twente onder telefoonnummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):