vrijdag, 22. september 2006 - 12:59

Autokrakers bekennen ruim 70 inbraken

Enschede

Op 1 en 2 augustus jl. werden twee Hengelose broers van 19 en 20 jaar aangehouden. Zij werden samen met een 21-jarige Hengelose aangehouden als verdacht van een groot aantal gepleegde autokraken. De beide broers zitten in afwachting van hun terechtzitting nog vast. De 21-jarige is na verhoor weer heengezonden. Ook zij zal zich te zijner tijd voor haar aandeel in de zaak bij de rechtbank moeten verantwoorden.

In de auto waarin de drie op 1 augustus werden aangetroffen, lagen spullen die afkomstig waren uit een opengebroken auto op een parkeerplaats bij de recreatieplas Het Rutbeek in Enschede. Het onderzoek werd daarop opgepakt door politiemensen van het afdelingsbureau Enschede-Zuid.

Dit onderzoek heeft geresulteerd in het oplossen van in ieder geval 73 autokraken, hoofdzakelijk gepleegd in Enschede in de omgeving van Het Rutbeek, aan het Collosseum en op de parkeerplaats van het Aquadrome. Verder bekenden de twee inbraken in Haaksbergen bij zwembad De Wilder en in Hengelo bij het Twentebad en op de parkeerplaats aan Het Plein. Bij een aantal van de autokraken is ook de 21-jarige Hengelose aanwezig geweest en heeft ook daadwerkelijk enkele goederen ontvreemd.

De buit bestond hoofdzakelijk uit autoradio/cd spelers, geluidsboxen en cd’s, maar ook kinderwagens en kinder-autostoeltjes werden meegenomen. In de meeste gevallen werd hiervoor een portierslot vernield. De spullen werden daarna doorverkocht aan een grote onbekende in Enschede. Het zo verkregen geld ging daarna op aan weed en voedsel.

De beide broers verklaarden verder dat ze mogelijk nog veel meer autokraken hebben gepleegd maar kunnen zich daarvan niets meer herinneren. Naar eigen zeggen waren ze al een aantal maanden bezig en pleegden iedere dag 5 tot 6 autoinbraken of deden een poging daartoe.
Provincie:
Tag(s):