zondag, 23. april 2006 - 16:04

Automobilist beschadigt auto's en rijdt tegen gevel

Landgraaf

In de nacht van zaterdag op zondag beschadigde een automobilist op de Brandhofstraat in Landgraaf drie auto’s. Uiteindelijk kwam de bestuurder met zijn voertuig tegen de gevel van een woning tot stilstand.

Omstreeks 05.15 uur werden twee buurtbewoners wakker van een harde klap. Beiden zagen vervolgens dat een auto tegen de gevel van een woning stond. Ook zagen ze hoe een man met bebloed gezicht de plaats van het ongeval verliet en in de richting van de Godfried Bomansstraat liep. De getuigen waarschuwden daarop de politie.

Deze stelde een onderzoek in en constateerde dat ook drie langs die straat geparkeerde auto’s verse schade hadden. De gevel van de woning is ontzet en de woningbouwvereniging zal gaan onderzoeken wat de ernst van de schade is. Geen van de bewoners raakte gewond.

Aan de hand van het signalement van de man en het kenteken van de auto wist de politie de bestuurder op te sporen. De man, een 23-jarige man inwoner van Heerlen, werd aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een ongeval. Hij is ingesloten voor een nader onderzoek.

Uit de ademanalyse bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde (0,9 promille). Zowel het kenteken van zijn zwaar beschadigde auto als zijn rijbewijs zijn ingevorderd. De verkeersongevallendienst zal gaan onderzoeken wat de precieze toedracht van het ongeval is geweest.
Provincie:
Tag(s):