zaterdag, 1. juli 2006 - 3:46

Automobilist daagt radarcontrole uit

Kesteren

Donderdag 29 juni gedroeg een 28-jarige automobilist uit Nijmegen zich tot twee keer toe zeer uitdagend bij snelheidscontroles in Kesteren. De radarauto controleerde op de N320 en de Spoorstraat in Kesteren. Toen de automoblist zag dat er een radarauto langs de weg stond remde hij vlak ervoor zo hard af dat dit leidde tot veel lawaai, zwart/blauwe rook en een remspoor van ongeveer 30 meter.

Hierdoor reed hij niet te hard en passeerde vervolgens de radarauto. De medewerker noteerde vervolgens het kenteken en schreef een bon uit van € 130 voor het maken van onnodig geluid.

De medewerker vervolgde de werkzaamheden maar werd ongeveer twee uur later opnieuw uitgedaagd door dezelfde automobilist. Deze keer remde hij na zeer hoge snelheid ook af maar nu zonder lawaai. Bovendien parkeerde hij de auto midden voor de radarauto.

De radarwaarnemer sprak de 28-jarige man hierop aan en wees hem op het eerdere gedrag die avond. Nadat de man hoorde dat hij een bon van € 130 tegemoet kan zien dreigde hij dat hij wel zijn vrachtwagen zou gaan halen en voor de radarauto zou gaan parkeren. Na deze dreiging scheurde hij weg. Zand en stenen vlogen in het rond.
Provincie:
Tag(s):