dinsdag, 7. november 2006 - 19:15

Automobilist op de vlucht veroorzaakt chaos

Herkenbosch

Een 25-jarige inwoner uit Herkenbosch is dinsdagmiddag gearresteerd na een wilde achtervolging. De man onttrok zich aan een verkeerscontrole, keerde zijn auto en ging ervandoor. Een motoragent reed achter de verdachte aan om deze alsnog te laten stoppen. Na een korte achtervolging reed de man zich met zijn auto vast in een straat, waar hij keerde, nogmaals een stopteken negeerde en vervolgens met zijn voertuig op de motoragent inreed.

Op de Kapellerlaan in Roermond, was de straat geblokkeerd door een patrouillewagen om de verdachte wederom te laten stoppen. De man reed hierop met snelheid op de politiewagen in en vervolgde zijn vluchtpoging door de Koninginnelaan tot hij uiteindelijk op de Meinweg kon worden aangehouden.

In de kofferbak van het voertuig vond de politie 3 vuilniszakken met hennep. Mogelijk was de verdachte ook onder invloed van verdovende middelen, hij weigerde echter medewerking aan een bloedproef.

De verdachte heeft tijdens zijn vluchtpoging vermoedelijk drie aanrijdingen veroorzaakt, waarna hij is doorgereden. De politie sluit echter niet uit dat er nog meer aanrijdingen plaats hebben gevonden. De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijdingen en naar getuigen die het verkeersonveilig gedrag van deze verdachte hebben waargenomen.
Provincie:
Tag(s):