maandag, 14. augustus 2006 - 21:05

Automobilist ramt AZC Leusden

Leusden

Een 71-jarige automobilist uit Leusden is maandagavond met zijn auto tegen de pui van een gebouw aan de Olmenlaan gereden. Daardoor raakte een deel van het pand zwaar ontzet. De bestuurder is met mogelijk rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Omstreeks 19.30 uur reed de Leusdenaar over de Olmenlaan in de richting van de Larikslaan. Door nog onbekende oorzaak reed hij rechtsdoor in een bocht naar links. Daarbij reed hij eerst dwars door een metalen afzetting, waarna hij een lichtmast omver reed. Vervolgens reed hij over een betonnen verhoging, waardoor hij als het ware werd gelanceerd. Uiteindelijk reed hij tegen de pui, waarna hij met de auto op zijkant tot stilstand kwam.

Een bewoonster van dat deel van het pand raakte lichtgewond, maar medische behandeling was niet nodig. Op last van de brandweer werden twee delen van het pand ontruimd in verband met de schade aan het gebouw. Uiteindelijk werd één deel weer vrijgegeven. Het andere deel kan niet meer worden bewoond.

De bestuurder gaf zelf aan dat hij een fles wijn had leeggedronken. Zijn adem verraadde inderdaad alcoholgebruik. In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen. Ook werd zijn rijbewijs ingenomen.
Provincie:
Tag(s):